«من دیگر ما: جلد سوم» نوشته محسن عباسی ولدی(-۱۳۵۵) است و در این جلد از مجموعه به موضوع «تربیت کودک و آزادی» میپردازد.
جلد چهارم از این مجموعه به نقش بازی در تربیت کودکان میپردازد.
بسیاری از خواستههای کودک با تمایلات ما بزرگترها متفاوت است. به جز اندکی از خواستهها، باقی خواستههای کودک زیادهخواهی نیست؛ نیازی است که خدا در وجود او قرار داده است. در خانهای که کودکی به همراه پدر و مادرش زندگی میکند، همیشه میان خواستههای والدین و کودک جنگی بر پا است. در این میان برای آن که خانه، روی صلح را ببیند، یکی باید به نفع دیگری خواستههای خود را محدود کند. به نظر شما چه کسی در این میان باید از خواستههای خود عبور کند؟ بدون تردید این والدین هستند که باید پا روی خواستههای خود بگذارند و به نیازهای کودک توجه کنند. ارمغان این کار برای کودک «آزادی» بوده و ارمغان این آزادی برای ما، آزاد شدن از خودخواهیها و منیّتهایمان است.
تا کسی از « خود » ش فاصله نگیرد ، به خدای خویش نزدیک نخواهد شد و تربیت فرزند ، یکی از بهترین عرصه ها برای دور شدن از منیت ها و خودخواهی ها است . بسیاری از خواسته های کودک با تمایلات ما بزرگ تر ها متفاوت است .به جز اندکی از خواسته ها ، باقی خواسته های کودک زیاده خواهی نیست ؛ نیازی است که خدا در وجود او قرار داده است .
در خانه ای که کودکی به همراه پدر و مادرش زندگی می کند ، همیشه میان خواسته های والدین و کودک جنگی بر پا است . در این میان برای آن که خانه ، روی صلح را ببیند ، یکی باید به نفع دیگری خواسته های خود را محدود کند . به نظر شما چه کسی در این میان باید خواسته های خود عبور کند ؟ بدون تردید این والدین هستند که باید روی خواسته های خود بگذارند و به نیازهای کودک توجه کنند . ارمغان این کار برای کودک « آزادی » بوده و ارمغان این آزادی برای ما ، آزاد شدن از خودخواهی ها و منیت هایمان است .
آنچه در این کتاب آمده است پیرامون مشکلات تربیت در دنیای امروز ، مبانی تربیت دینی و نقش رفتار والدین در تربیت فرزند می باشد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«بازی از زندگی کودک حذفشدنی نیست. آنچه در دست ماست، انتخاب بازی است. امروزه با ورود وسایل مدرن برای سرگرم کردن کودکان بحث دربارۀ بازی، ضرورت بیشتری پیدا کرده است.
سبک زندگی مدرن بیش از آنکه با نیازهای کودک تطابق داشته باشد، با نیازهای او دشمنی دارد. از همین رو پیش از آنکه بازیهایی که با نیاز کودکان تناسب دارد، از یاد برود باید از آنها سخن گفت و یادشان را زنده نگه داشت.
این کتاب از سه بخش تشکیل شده: بخش اول به رابطۀ بازی با محبتورزی میپردازد که میتوان گفت عهدهدار رابطۀ میان گزارههای رفتاری و موضوع این کتاب است.
کم نیستند پدران و مادرانی که امروزه بازی بچهها را جدی نمیگیرند. چرایی این بیاعتنایی موضوع بخش دوم است.
در بخش سوم هم به ویژگیهای بازی مفید پرداختهایم.»