اثر حاضر که جلد اول از سخنرانی های استاد رفیعی است، شامل بیست و چهار جلسه در موضوع عظمت ماه مبارک رمضان؛ قرآن و درمان بیماری های روحی و روانی؛ و سیره و رفتار سیاسی حضرت زهرا می باشد.
در این مجموعه سعی شده است منابع آیات ، روایات و داستان ها مشخص گردد تا اهل تحقیق بتوانند از منابع بهره مند گردند.
در این اثر که از سری سخنرانی های حجة الاسلام ناصر رفیعی محمدی و گردآوری مطالب گفته شده در منابر مذهبی توسط ایشان است به بررسی مسایل خانوادگی در اسلام مانند عوامل تحکیم خانواده، عوامل خوشبختی در زندگی، ویژگی های یک زندگی گوارا از نظر دین اسلام، دخالت اطرافیان در زندگی شخصی و مشکلات ناشی از آن، عفاف و حجاب و روابط اجتماعی صحیح پرداخته شده است. در این سخنرانی ها بر تأثیر اموری مانند اعتدال و میانه روی، وفای به عهد، عدم ایجاد تکلف در زندگی، تقویت جنبه های مذهبی و دینی، داشتن معاشرت نیکو با اعضای خانواده، ایجاد وسعت در زندگی و غیور بودن در تحکیم نهاد خانواده تأکید شده و آسیب های خانواده و عوامل تضعیف آن بیان گردیده است.
فهرست مطالب :
عظمت ماه مبارک رمضان
قرآن و درمان بیماری های روی و روانی
سیره و رفتار سیاسی حضرت زهرا
در بخشی از کتاب میخوانیم :
اسماء بنت عميس و چشم زخم
اسماء بنت عميس همسر جعفر ابي طالب است، او خدمت پيغمبر گرامي اسلام (ص) آمد و عرض كرد: يا رسول الله، من خيلي از فرزندان عبدالله، جعفر و خواهر و برادرانش كه پدرشان در جنگ موته شهيد شده، مي ترسم اين ها چشم بخورند؛ چون بچه اي خوش بياني داشت بچه هاي خوبي داشت. خود عبدالله بن جعفر يك مدير بوده خبير بوده، گفت: اجازه مي دهيد من دعايي همراهشان كنم، يك تعويذي همراهشان كنم كه به خدا پناه ببرند. پيغمبر فرمود: اشكال ندارد همراهشان كن.
انحصاري بودن خطبه فدكيه
يك وقتي خدمت آيت الله صافي بود، ايشان فرمودند: اين خطبه منحصر به فرد و از انحصارات فاطمه زهرا (س) است و كسي غير از او نمي توانست از آن ايراد كند.
به اميرالمؤمنين اجازه ي دفاع نمي دادند؛ چون طرف نزاع بود و ديگران مثل سلمان، مقداد، ابوذر و هركس ديگري كه مي خواست دفاع كند، جلويش را مي گرفتند و نمي گذاشتند صحبت كند؛ اما پيغمبر (ص) فاطمه زهرا (س) را به قدري احترام كرده بود كه ديگر كسي
نمي توانست عظمت او را انكار كند. حضرت با اين كه جايگاهي كه در جامعه داشت، وظيفه ي خود مي دانست از حق مظلوم (غصب فدك) دفاع كند و به نحو احسن نيز دفاع كرد. ( صفحه 221 )
درمان شهوت رانی
1- تحریک نکردن
درمانش این است که نگذارید شهوت تحریک شود، جلوی تحریکش را بگیرید. چگونه؟ با نگاه کردن به فیلم، با نگاه کردن به عکس و با نگاه کردن به دیگران. چرا این قدر اسلاممی گوید چشمتان را فرو ببندید و نگاه نکنید و به شنیدنی های تحریک آمیز گوش نکنید. جلسه ی گذشته هم عرض کردم، می فرماید: به پشت زن ها نگاه نکنید، به صحنه های حرام، به موسیقی، به لهو، نگذارید تحریک شود. این یکی از راه های موثر است.
این آیه در سوره احزب است ببینید مشرکان، زن های کافران و کنیز های پیش از اسلام سینه یشان نمایان بود، گردن هایشان نمایان بود، گاهی روسری هم نمی زدند و با این وضع بیرون می آمدند. خداوند به پیامبر اکرم (ص) فرمود: تو به زنانت بگو به دخترانت بگو، به زنان مومنین بگو شما مثل این ها راه نروید، شما لباس بلند بپوشید، جلباب ( روسری بلند ) بیندازید. (( ذلِکَ اَدنی اَن یُعرَفنَ )) ، این باعث می شود شناخته شوید. یعنی فردا هر که ببیند می فهمد او مسلمان است. چون روسری دارد، مانتو دارد، چادر دارد. شما را با زن های مشرکان اشتباه نگیرند، با زن های آلوده و با زن های خیابانی اشتباه نگیرند.( صفحه 116 )