کتاب یک لیوان حرف خنک در فصل ۱ دربارهٔ «خشم» سخن گفته است. خشم چیست و تفاوت میان آن و پرخاشگری و خصومت در چیست؟ این فصل درمورد خشم سالم و خشم ناسالم نیز سخن گفته و آنها را از یکدیگر تفکیک کرده است. اهمیت مدیریت خشم در بین همسران نیز یکی دیگر از بخشهای این فصل است. این فصل همچنین درمورد نشانههای خشم و دلایل بروز آن بین همسران نیز سخن گفته است.
فصل ۲ درمورد پیشگیری از خشم است. این فصل ابتدا ما را به تقویت مهارتهای ارتباطی تشویق میکند و سپس راههایی برای بروز احساسات بهشیوهای جرئتمندانه را بیان میکند. فصل ۳ دربارهٔ راهکارهای مقابله با خشم است. در این فصل دربارهٔ موضوعاتی مانند پذیرش خشم، اصلاح نگرشهای منفی، پاداشدادن به خود یا جریمهکردن خویش، ترککردن هر موقعیتی که در آن خشمگین شدهایم، مداوای خشم با سکوت، عذرخواه و عذرپذیربودن و... سخن گفته شده است.
خواندن کتاب یک لیوان حرف خنک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به افرادی که مایلاند با خانوادهٔ خود و درون خانواده روابط سالمتری داشته باشند پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب یک لیوان حرف خنک
«بنابراین، هنگام خشم به افکار خود توجه کنید. ببینید آیا میتوانید از دریچهٔ دیگری به موضوع نگاه کنید. شناسایی افکار غیرمنطقی که زاییدهٔ خشماند و رویارویی با آنها میتواند به شما در مدیریت و کنترل خشمتان کمک کند.»
-تو از اول همین جوری بودی: یه دنده و نق نقو!
- آره ، تو راست میگی ؟ اگه من نبودم،کی زن توی بی عرضه می شد؟
-ببین، داری بیش از حد زبون درازی میکنی ها! ببر تا نبریدم زبونت روا از ازدواجشان چیزی نگذشته بود که داشتند پله های دادگاه خانواده را می شمردند. هیچ مشکلی نداشتند؛ اما کم صبر بودند. به هم فرصت اشتباه نمی دادند. با کوچکترین اشتباه یا خطایی، سرهم داد می زدند و به هم ناسزا می گفتند. در این مدت، یک روز و شب خوش برای هم نگذاشتند. تمام زندگی شان به دعوا و کتک کاری گذشت. برای یک . بار نشد کنار هم بنشینند، حرف بزنند و به جای فحش و ناسزاگفتن، یک لیوان حرف خنک بنوشند. فکر می کردند اگر کوتاه بیایند، به غرورشان بر می خورد. آن قدر حرمت بینشان شکسته شده بود که به جز طلاق، راهی پیش رویشان نمی دیدند.
آتش خشم اگر به جان خانواده بیفتد، همه را با هم می سوزاند؛ پس خوب است با یک لیوان حرف خنک، مهارت مدیریت خشم را بیاموزیم و خانواده را از آسیب های آن نجات دهیم.