انسان به ارتباط با خالق خود نیازمند است و این مورد چون فطرت وجودی اوست، به شرایط زمانی و مکانی وابسته نیست. این نیاز را باید دریابید. دین به وسیلۀ قرآن نازل که کلام الله است و قرآن صاعد که دعا و مناجات است، به این نیاز اساسی بشر پاسخ گفته است.
آنچه باید قبل از خواندن این کتاب بدانیم:
انسان به ارتباط با خالق خود نیازمند است و این مورد چون فطرت وجودی اوست، به شرایط زمانی و مکانی وابسته نیست. این نیاز را باید دریابید. دین به وسیلۀ قرآن نازل که کلام الله است و قرآن صاعد که دعا و مناجات است، به این نیاز اساسی بشر پاسخ گفته است. پس اهمیت شناخت قواعد و اصول دعا یکی از ضروریات برای هر انسان مومنی است. معارف دینی و منابع روایی ما آیات پر تعداد و روایات فراوانی را در خود جای داده است که مبین راه برای انسان است. اما قطعا این مسیر نیازمند یک مرشد آگاه و عارف واصل است که این معارف را در قالبی شایسته به رهروان طریقت بچشاند.
حضرتآیتاللهالعظمیحاجآقامجتبیتهرانی (رحمه الله علیه) در طول ماه مبارک رمضان سالهای 86 الی 91 یعنی شش سال مباحثی بسیار قیمتی و کاربردی پیرامون دعا بیان فرمودند که در مجموعهای شش جلدی با عنوان «حقیقت بندگی» در اختیار علاقهمندان به معارف اسلامی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که اگرچه همۀ مباحث موجود پیرامون دعاست، اما هر کتاب به صورت جداگانه نیز قابل مطالعه است و نیازمند سیر مطالعاتی نیست. هر چند توصیه میشود به دلیل ارجاعات فراوان معظمله؟ره؟ و نکات پیوسته، مباحث را از کتاب نخست مورد مطالعه قرار دهیم.
سوالاتی که در این مجموعه پاسخ خواهد یافت:
دعا چند قسم دارد؟
دعای ماثور و غیرماثور چه تفاوتی با هم دارند؟
برای دعا باید چه مقدماتی را فراهم آورد؟
دعا چه مقتضیاتی دارد؟
نقش باور قلبی و عشق بازی با خالق در دعا چیست؟
چه عواملی مانع اجابت دعا هستند؟
چه عواملی در اجابت دعا تاثیرگذارند؟
و ...
مولف : آیت الله مجتبی تهرانی
ناشر : انتشارات مصابیح الهدی