طیب» زندگینامه و خاطرات شهید طیب حاجرضایی است که به حُر نهضت امام خمینی(ره) مشهور است. این مجموعه به همت گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی تهیه شده است.
طیب حاجرضایی از جمله اشرار معروف دوران حکومت پهلوی است. طیب چندین بار با همکاری با دربار، اشرار را بسیج کرد تا اعتراضات و شورشهای خیابانی را سرکوب کند. او همچنین در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ نقش پررنگی در انجام کودتا و بازگرداند شاه داشت. با این وجود لحظهای در زندگیاش، طیب مسیر خود را تغییر میدهد و به حمایت از مردم و پشتیبانی از امام خمینی(ره) و مخالفت با دربار میپردازد. او به دلیل حضور در قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ دستگیر میشود و سرانجام توسط جوخه آتش تیرباران میشود.
طیب حاجرضایی (۱۲۹۰ در تهران - ۱۱ آبان ۱۳۴۲ در تهران) از باستانی کارهای تهران در دوران سلطنت سلسله پهلوی و از جمله افرادی بود که در ادبیات محاورهای آن زمان به لات یا لوطی مشهور بودند. وی در سال ۱۳۳۲ از موافقین دودمان شاهنشاهی پهلوی در کودتای ۲۸ مرداد بود.[۱] اما بعدها تغییر رویه داد و به انقلابیون نهضت اسلامی پیوست و سرانجام در یازدهم آبان ماه ۱۳۴۲ در میدان تیر پادگان حشمتیه تهران اعدام گردید و در قسمت شرقی حرم شاه عبدالعظیم به خاک سپرده شد.
در بخشی از کتاب میخوانیم :
میگفت: سال قبل وقتی طیب و حاج اسماعیل را به سختی شکنجه دادند به اینجا آوردند. آنها را در سلولهایی قرار دادند که نور نداشت و مرطوب بود.
بدن این دو نفر زخمی و خسته بود. گاهی میآمدند و از زیر در، یک سطل آب به داخل سلول میریختند تا بیشتر اذیت شوند و زخمهایشان بدتر شود، بلکه به نوعی همکاری کنند.
پاسبان شیخی ادامه داد: گاهی از دربار یک سرهنگ میآمد و با طیب حرف میزد.
یک بار به طیب گفت: کاری که به تو گفتیم که نکردی، لااقل بیا تو این کاغذ بنویس که به شاه وفادارم و از محضر شاه معذرت میخواهم.
شاه را به ولیعهد قسم بده، من نامه را میبرم و برایت عفو میگیرم.
طیب هم که عصبانی شده بود گفت: «اگه از این در رفتم بیرون، خودم میدونم چی کار کنم. همونطور که آوردمش میبرمش»
به اینجا که رسید فهمیدند که دیگر او آدم سابق نیست.