شرح و بسط معارف اسلامی را باید از متفکران ژرف اندیشی آموخت که در نزدهمگان به علم و دانش و صفای باطن و تهذیب نفس شناخته شده اند.
بی تردید علامه سید محمدحسین طباطبائی از عالمان برجسته ای است که نزد همگان به این صفات شهره است. وی با سخت کوشی و تامل و دقت و از سر اخلاص به فراگیری علوم همت گمارد و با هوشیاری در مسیر تهذیب نفس و عرفان پای گذاشت؛ از همین رو، آثاری که از وی به جا مانده جاذبه ویژه ای دارد و با بهره مندی از عقلانیت و معنویت عقل و قلب مخاطبان را سیراب می سازد.
از سالیان قبل، آثار ایشان چاپ شده بود اما استاد سید هادی خسروشاهی از سالیانی دراز و با اجازه ی شخص آن بزرگوار، همه ی آنها را - غیر از تفسیر المیزان- با دقت تنظیم، تصحیح، ویرایش و آماده ساخته و برای چاپ به موسسه بوستان کتاب سپردند که به تدریج در 20 جلد منتشر گردید.
اینک برای نظم و انسجام بهتر، همه آنها را تحت عنوان «مجموعه آثار علامه طباطبائی» در 9 جلد تقدیم علاقه مندان شده است.
جلد پنجم این مجموعه شامل کتاب های: رساله لب اللباب به ضمیمه مصاحبات و مذاکرات می باشد.
رساله لب اللباب
رساله لبّ اللّباب در سیر و سلوک اُولی الألباب» تألیف مرحوم علاّمه طهرانی، یکی از ارزشمندترین نوشتجات و رسالههائی است که در طول تاریخ اسلام در این موضوع برشته تحریر درآمده است. عرفای الهی هر یک بنوبه خود سیر و سلوک عملی إلی الله را، چه در رسالهها و چه در نامهها و مقالات و کتب به أنحاء مختلف برای مستعدّین بیان کردهاند، لیکن رسالهای در کیفیّت تحوّلات و تبدّلات و سیر نفوس بشر و بیان منازل طریق، بنحو اختصار به مانند این رساله شریفه در دست نیست. این رساله که توسّط علاّمه طباطبائی ـ رضوان الله علیه ـ در ضمن دروس اخلاقی برای برخی از شاگردانشان مطرح شده است، در همان وقت به تقریر و تحریر علاّمه طهرانی درآمد.