این کتاب در قالب دو بخش محبت زنان و محبت کودکان مباحث مختلفی را با استناد به آیات نورانی قرآن کریم و روایات قدسی و همچنین ذکر نمونه هایی از
زندگی معصومین (ع) مطرح کرده و به بحث گذاشته است.
کتاب محبت زنان و کودکان در سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله. این مجموعه از سلسله مباحث استاد فرحزاد می باشد که برگرفته از گفتار جلساتی دوستانه در بیان محبت به زنان و کودکان که در سیره نبی مکرم اسلام و ائمه طاهرین علیهم السلام آمده و تلاش نموده است تا روش ، سیره و فرامین گهربار این رهبران الهی و همچنین عالمانی که به آن بزرگواران تاسی نموده اند را بررسی کند
حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در سال 1335 در استان سمنان دیده به جهان گشود و در سال 1348 به دلیل علاقه وافری که به علوم حوزوی داشت وارد حوزه گردید. ایشان یکی از معرف ترین سخنرانان حال حاضر حوزه می باشد که با شبکه های مختلف صدا و سیما همکاری علمی دارند و هر ساله سخنرانی های بسیاری از ایشان در مناسبت های مختلف پخش می گردد، علاوه بر این به تدریس نیز اشتغال دارند. و از اهم اساتید ایشان می توان آیت الله بهجت، بهاءالدینی، سید محمد شیرازی، آیت الله مکارم، مرعشی نجفی را نام برد.
محبت و رحمت در سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله اثر استاد ارجمند حجت الاسلام فرحزاد شامل نکته هایی اخلاقی ،معنوی و عرفانی و تذکراتی برگرفته از روایات و شرح حال بزرگان و نیز نکته هایی ناب از سیره رفتاری اهل بیت خصوصا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مستند به آیات، روایات و حکایات نغز که برای همه اقشار جامعه می تواند مفید و موثر باشد. این اثر توسط آقای اسدی تدوین و ویرایش گردیده است.
این اثر گرانقدر سومین مجموعه از آثار استاد فرحزاد در سیره پیامبر صلی الله علیه و آله به نام زیبایی اخلاق می باشد .
ترویج کرامت های اخلاقی و اصلاح رفتارهای فردی و اجتماعی...
این کتاب در قالب دو بخش محبت زنان و محبت کودکان مباحث مختلفی را با استناد به آیات نورانی قرآن کریم و روایات قدسی و همچنین ذکر نمونه هایی از زندگی معصومین (ع) مطرح کرده و به بحث گذاشته است.
بخش نخست با عنوان «محبت زنان» در پنج قسمت روند تاریخی جایگاه زن و نوع رفتار با وی را در میان اقوام و ملت ها، ادیان و مذاهب مختلف با ذکر نمونه های تاریخی بیان کرده است.
«جایگاه زنان در جاهلیت، منزلت فاطمه زهرا (س)، مظهر عواطف و احساسات، جام بلا، لذت بلا، بوی خوش، آرامش در کنار بانوان و احسان به مادر» مهمترین عناوین اشاره شده در قسمت نخست بخش نخست کتاب اند. در قسمت دوم از این بخش هم از «محبت به خانم ها، ظرافت و حساسیت زنان، همچون گل و جهاد زن» صحبت به میان آمده است.
بنا برمطالب کتاب، شاید بتوان گفت بهترین تعبیری که می توان درباره زن به کار برد، تعبیری است که حضرت علی (ع) در وصیت به فرزندشان، محمد حنفیه بیان فرموده اند: «المراة ریحانه؛ زن گل و ریحان است.»
«محبت بانوان، مهر همسر، مهر دختر، قدردانی از زحمات همسر، برترین حق و گوهر گران قیمت» و «نگاه آسمانی، حرارت عشق، مدارا با همسر و گشایش معنوی» نمونه هایی از مباحثی اند که در قسمت های سوم و چهارم بخش نخست کتاب مطرح شده اند.
در آخرین قسمت از بخش نخست کتاب، ازدواج سنت پیامبر(ص) و زن؛ مظهر جمال خدا آورده و از خصلت های نیک زنان (تکبر در برابر نامحرم، بخل و ترس) صحبت شده است.
دومین بخش از کتاب در دو قسمت به بیان مباحثی درباره «محبت کودکان» اختصاص یافته است. «به لطافت بهشت» یکی از عناوینی است که در این قسمت از کتاب ذکر شده است.
«ذکر حُسن، دست های کوچک اجابت، برترین اعمال، گل های بهشتی و آثار ماندگار» برخی دیگر از عناوین مطالب این قسمت از بخش دو کتاب اند.
پایان بخش کتاب مطلب «محبت زنان و کودکان» است که به طرح بحث حشر با پیامبر (ص) و قرب با پیامبر (ص) در نتیجه نیکی و رفتار حسنه با کودکان اختصاص دارد. «گریه فراوان، انس با خاک، دل های بی کینه، بی تعلق به فردا و دل نبستن به دنیا» از خصلت های دوست داشتنی کودکان از دیدگاه پیامبر نور و رحمت حضرت محمد (ص) است که در این مجال به آن ها اشاره شده است.