کتاب پیشرو داستان زندگانی بانوی دو سرا فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.
حاج شیخ عباس قمی (1319-1254 ش.) دانشمند نامدار شیعه، در طول عمر 65 سالهاش هفتاد کتاب تألیف کرده است که معروفترین آنها، کتابهای شریف مفاتیح الجنان، سفینة البحار و نَفَس المَهموم هستند. برخی از این تألیفات به زبان عربی و برخی به زبان فارسی نگارش یافتهاند.
کتاب «بیت الاحزان» از جمله تألیفات عربیِ محدث قمی است که به زندگانی مبارک حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها) اختصاص دارد. کتاب به شیوهای مستند که همیشه در آثار آن مرحوم دیده میشود به نگارش درآمده که بسیار خواندنی است. روش نویسنده، تحلیلی نیست. او در اغلب اوقات به نقل احادیث موثق از منابع شیعه و سنی اقدام کرده و فقط در برخی موارد به بررسی احادیث پرداخته است.
نام کامل کتاب این است: «بیت الاحزان فی مصائب سیدة النّسوان». بیت الاحزان، نام اتاقکی بوده است که امیرالمؤمنین(ع) در قبرستان بقیع برای آن بانوی گرامی ساخت تا اهالی شهر از گریه های آن حضرت آسوده باشند.
از این کتاب، لااقل شش ترجمه وجود دارد. کتاب، نخستین بار در سال 1369 به توسط آقای محمدی اشتهاردی ترجمه و با مقدمهای از آیتالله مکارم شیرازی در قم به چاپ رسید. ترجمۀ فصیحتر بعدی از آنِ آقای محبوب القلوب است که در نشر آفاق منتشر شده است.