احکام آموزشی رساله آموزشی منتخبی از رساله امام خمینی(ره)
چند مساله از کتاب احکام آموزشی امام خمینی(ره)
اگر در جایی که نمی داند غصبی است نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد ، یا در جایی که غصبی بودن آن را فراموش کرده نماز بخواند و بعد از نماز یادش بیاید ، نماز او صحیح است ، مگر آنکه خودش غصب کرده باشد که در این صورت به احتیاط واجب نمازش باطل است .
کسی که در ملکی با دیگری شریک است ؛ اگر سهم او جدا نباشد ، بدون اجازه شریکش نمی تواند در آن تصرف کند و نماز بخواند .
اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جایی که حرکت دارد مانند ، اتومبیل و ترن و کشتی نماز بخواند به قدری که ممکن است باید در حال حرکت چیزی نخواند ، و اگر آنها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند به طرف قبله برگردد .
حد ترخص : دیوار شهر را نبیند و صدای اذان را نشنود ، لازم نیست به قدری دور شود که مناره ها و گنبدها را نبیند یا دیواره ها هیچ پیدا نباشد بلکه همین قدر دیواره ها کاملا معلوم نباشد کافی است .
اگر به قدی دور شود که نداند صدایی را که می شنود صدای اذان است یا صدای دیگر ، باید نماز را شکسته بخواند .
چون در بعضی موارد اشکال پیدا می کند یا باید آنجا نماز نخواند یا هم شکسته و هم تمام بخواند .
نماز آیات
اگر حوادث بیشتر از یکی اتفاق بیفتند ، برای هر یک ، یک نماز آیات باید بخوانند ، مثلا اگر خورشید گرفت و زلزله هم بشود ، باید دو نماز آیات خواند
موقعی که زلزله و رعد و برق و مانند اینها اتفاق می افتد ، انسان باید فورا نماز آیات را بخواند ، و اگر نخواند معصیت کرده و تا آخر عمر بر او واجب است ، و هر وقت بخواند ادا است .
نیت زکات
مساله : انسان باید زکات را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و در نیت معین کند که آنچه را می دهد زکات مال است یا زکات فطره .
کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند میتواند برای معاش خود کسب کند اگر تحصیل آن واجب یا مستحب باشد می شود به او زکات داد ، و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد زکات دادن به او اشکال دارد .