چيستي هنر، موضوعي نيست كه بحث نشده باشد، ولي چيستي هنر از ديدگاه مكتب و نگاه آرمان سالار، مباحث كلاني را مي طلبید كه استاد جعفري به عنوان پيشگام اين بحث ، كتاب زيبايي و هنر از ديدگاه اسلام را به قلم آورده است . تأمل در نمودهاي بروني و ذهني هنر و ارائه يك تعريف فلسفي و مكتبي از مقوله زيبايي - خصوصاً در هويت ملموس و عيني آن - تشكيل دهنده بخشي از اين كتاب مي باشد.
همایش بزرگ داشت علامه جعفری در کشور ایتالیا:
گر چه برخی هنرمندان فارغ از نگاه دینی و مذهبی خود، بر اساس واقعیت های محیط و جامعه آثار خود را خلق می کنند، ولی اندیشمندانی همچون علامه جعفری با نگاه فلسفی و جهان بینی اسلامی تلاش کرده اند تا ذات هنر را واکاوی و فلسفه هنر را تبیین کرده و زیبایی هنر را در کنار فلسفه هنر معنا کنند.
خانم ماریا روزاریا داچرنو، استاد دانشگاه و نویسنده مقدمه برگردان ایتالیایی این کتاب نیز با ارائه مقاله ای تحت عنوان « مذهب؛ باور درونی که از تفاوت ها در گذشته و وحدت ملل را خلق می کند»، ضمن اشاره به ریشه داشتن بسیاری از اختلافات قومی و دینی اخیر اقصی نقاط جهان در شناخت نداشتن از یکدیگر، به اشتراک بسیاری از آموزه های علامه جعفری در کتاب quotation mark زیبایی شناسی و هنر از دیدگاه اسلام quotation mark با آموزه های بسیاری از متفکران ایتالیایی اشاره کرد و گفت: فراسوی اختلافات دینی، بنیان های مشترک انسانی وجود دارد.
وی افزود: یکی از وجوه این بنیان مشترک؛ چنان که علامه جعفری نیز بر آن تأکید کرده، در حس زیبایی دوستی انسان ها مشهود است.
خانم جوانا مالادرودو، شاعر و طراح مسلمان ایتالیایی هم در این همایش که بازبینی متن برگردان ایتالیایی اثر علامه محمد تقی جعفری را برعهده داشت با ابراز خرسندی از مشارکت در انتشار این کتاب گفت: خلق هنری در هر شاخه ای از هنر، لحظه ای معنوی است و از این رو، در حکم نیایش است.
وی با اشاره به تأثیر تفکر علامه جعفری در تشرف شخصی خود به دین اسلام، به تأثیر نظرات علامه فقید در خصوص وظیفه هنر در برقراری ارتباط بین انسان و امر متعالی در حیات هنری خود تأکید کرد و افزود: هنر برای این که چنین باشد، باید حامل پیام باشد.
در حاشیه رونمایی از این کتاب، نمایشگاهی از اثار خوشنویسی فارسی، ایتالیایی جملات برگزیده علامه جعفری و دیگر اثار وی در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
مولف : علامه محمد تقی جعفری
ناشر : موسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری