پاسخ به سوالات اعلامیه جهانی ژنوم انسانی و حقوق بشر
اطلاعات کتاب
نام کتاب :
طرح ژنوم انسانی
پاسخ به سوالات اعلامیه جهانی ژنوم انسانی و حقوق بشر
نويسنده ، مولف :
علامه محمد تقی جعفری
گرداوري ، مترجم :
علامه محمد تقی جعفری
نشر ، ناشر ، انتشارات :
موسسه تدوین و نشر آثار علامه جعفری
تعداد صفحه / قطع و نوع جلد :
120 صفحه / رقعی شومیز
نوبت چاپ و سال چاپ :
چهارم 1397
قيمت پشت جلد کتاب ( تومان ) :
15000
موضوع :
طرح ژنوم انسانی, جنبه های اخلاقی, جنبه های حقوقی, ژن انسانی, نقشه برداری, آثار علامه جعفری
شابک :
9789646608115
تگ ها :
کتاب مذهبی, طرح ژنوم انسانی, آثار علامه محمد تقی جعفری, کتابهای استاد جعفری
درباره کتاب
کتاب طرح ژنوم انسانی
ماده 5:
الف: پژوهش، معالجه یا تشخیص پزشکی موثر بر ژنوم انسانی باید تنها پس از ارزیابی اولیه و دقیق خطرات و فواید احتمالی حاصله و مطابق با دیگر شرایط مقرر در قوانین ملی – اعم از مذهبی و اخلاقی – صورت پذیرد.
ب: تحت هر شرایطی، رضایت آزادانه و آگاهانه شخص باید قبلا کسب شود. اگر شخص در وضعیتی نیست که رضایت دهد، رضایت یا اجازه باید به صورتی کسب شود که قانون مقرر می دارد و حاوی حداکثر منافع شخص است.
علامه جعفری: بدان جهت که حفظ خلقت انسانی و ممنوعیت وارد کردن تغییرات در موجود انسانی منشأ «حکمی» دارد، نه «حق» به اصطلاح حقوقی، لذا کسب رضایت و اجازه شخص مورد طرح ژنوم انسانی، نمی تواند مجوز طرح مزبور باشد.
پیشرفت فن آوری های نوین، مسائلی را در حیطه اخلاق و حقوق پیش روی اندیشمندان قرار می دهد که تا قبل از آن مطرح نبوده اند. از جمله این مسائل ، مساله ژنوم انسانی و همانند سازی است که مدتی است که مطرح گشته و موضع گیری هایی نسبت به آن صورت گرفته است. از این رو سازمان یونسکو در اواخر سال 1997 اعلامیه ای را تحت عنوان «اعلامیه جهانی ژنوم انسانی و حقوق بشر» به تصویب رسانید تا میان حفظ احترام به حقوق بشر و آزادی های سیاسی و لزوم تضمین آزادی پژوهش، موازنه ای ایجاد کند.
کتاب حاضر در سه بخش، نظرات علامه جعفری را در مورد مساله همانند سازی و ژنوم انسانی منعکس نموده است. بخش اول این کتاب، متن اعلامیه جهانی مصوّب یونسکو به همراه نکات و نظرات ارائه شده توسط علامه جعفری در مورد بند بندِ این اعلامیه است. بخش دوم مصاحبه ای است توسط واحد پژوهش کمیسیون ملی یونسکو با علامه جعفری در مورد طرح ژنوم انسانی و همانند سازی و در نهایت بخش سوم کتاب، مصاحبه ای دیگر با ایشان است در مورد مسائل فقهی مربوط به این مساله.